Kategorier
blogg

ÄR BODYPUMP HELT VÄRDELÖST?

ÄR BODYPUMP HELT VÄRDELÖST?  Det kanske inte är så smart att skriva den rubriken när man som jag äger det företag som säljer mest  Bodypumpset med Stepbrädor i Sverige just nu ?

ÄR BODYPUMP HELT VÄRDELÖST?
Vem är jag som uttalar mig så självsäkert ? Jag heter Martin Börjesson ”Maximus” och ”Jag har varit i gymbranschen sedan 1979 ( i 40 år) då jag öppnade mitt första gym.
Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym. Jag är i grunden Sjukgymnast, Personlig tränare, Idrottsmassör,  Värderingsman och utbildad i juridik 18 månader. ​
Jag har under köpt och sålt hundratals kompletta gym, men nu brinner jag för Digital marknadsföring & Powerlisting.
Längre ner i artikeln kommer jag att berätta om vad jag tycker att man ska använda BodyPump utrustningen till och hur man bör träna enligt mig. 

ÄR BODYPUMP HELT VÄRDELÖST?

Vem är jag som uttalar mig så självsäkert ? Jag heter Martin Maximus Börjesson  och  ”Jag har varit i gymbranschen sedan 1979  ( i 43 år) då jag öppnade mitt första gym.

Sedan 1983 har jag handlat med gymutrustning och har ägt och drivit väldigt många gym. Jag är i grunden Sjukgymnast, Personlig tränare, Idrottsmassör,  Värderingsman och utbildad i juridik 18 månader. ​

Jag har under köpt och sålt hundratals kompletta gym, men nu brinner jag för Digital marknadsföring & Powerlisting.

Längre ner i artikeln kommer jag att berätta om vad jag tycker att man ska använda BodyPump utrustningen till och hur man bör träna enligt mig.

ÄR BODYPUMP VÄRDELÖST?

Ja, nu tog jag såklart i så att jag sprack med den kvällstidningsartade rubriken. Men faktum är att Les Mills i princip sysslar med falsk marknadsföring när det gäller just Body Pump.

Jag sagt i flera år att Body Pump INTE är styrketräning utan på sin höjd konditionsträning för musklerna. Dessutom är det hög skaderisk just på grund av detta med massor av reps som oftast utförs med helt tokig teknik (rygg, axlar och knän tar mest stryk) då instruktören sällan, för att inte säga aldrig, går runt och korrigerar folk.

Jag vet inte hur många gånger jag sett knäböj och frivändningar som är så illa utförda att det gör ont i ett stackars PT-hjärta.

OM MAN SKA TRO PÅ UTVÄRDERINGEN  AV TRÄNINGSLÄRA SÅ ÄR BODYPUMP HELT VÄRDELÖST?

Nu har det kommit ut en undersökning om Body Pump och dess verkligen effekter och ni kan läsa en riktigt bra utvärdering av den på Träningslära.

I studien lät man en grupp helt otränade tjejer köra Body Pump under tolv veckor. Efter de tolv veckorna kunde man bevisligen konstatera att ingen i testgruppen hade gått ner i vikt, ökat sin muskelstyrka eller minskat i fettprocent.

Man kunde inte heller se någon skillnad före och efter passet i tjejernas mjölksyratröskel.

Falsk marknadsföring av LES MILLS

Så när Les Mills visar bilder på tokmuskulösa människor och skriver saker som “Great bodies aren’t born, they are transformed, using the proven BODYPUMP™ formula: THE REP EFFECT™ a breakthrough in resistance workout training.

Focusing on low weight loads and high repetition movements, you’ll burn fat, gain strength and quickly produce lean body muscle conditioning” kan man ju inte undra om de skulle anmälas för falsk marknadsföring.

Nått för Konsumentverket att ta sig en titt på kanske?

MITT ENKLA RÅD ÄR ATT TRÄNA LIKT CROSSFIT MIXAT MED KROPPSVIKTSÖVNINGAR

Var noga med utförandet och träna inte fler reps/upprepningar är en 10-15 stycken av varje set och använd allt tyngre vikter som du kan utföra alla dina repetioner med.

Vila minst 20 sek mellan seten.

Bäst träning får du hemma med din egen musik och så slipper du en hispig instruktör som bara stressar på med 100 tals slarvigt utförda reps.MAO så rekommenderar jag ALLA att träna tyngre och köpa ordentligt med vikter samt utför alla traditionella kroppsviktsövningarna såsom armhävningar, utfalls-steg, TRX, se nedan

Bodypump enligt Wikipedia

GymMarknadens Största Leverantör

Från GymMarknadens stora lagerbutik i Mölndal säljer vi Begagnad Gymutrustning & Kompletta Gym med lägstaprisgaranti från ett och samma varumärke samt från de världsledande tillverkarna Technogym, Life Fitness, Precor, Cybex, Startrac, Body Bike & GrandMaster by GymPartner.

Träna hemma – 19 övningar att träna hemma

 1. “Maximus” söker seriösa återförsäljare
 2. Airbike
 3. Domäner med hög rankning till salu
 4. Technogym: Hemmagym & kommersiell gymutrustning
 5. Westcoast Gym Varberg AB – Företagsinformation – Allabolag
 6. Nyheter från GymAuktioner
 7. GymPartner Presenterar Baltic Fitness
 8. GymDigital “äger” Googles Förstasida
 9. Komplett Technogym Tumba Kraftklubb
 10. Uppgradering av Cardiomaskiner-P80 konsoler med Preva
 11. Hitta Begagnad gymutrustning i Skaraborg

Ett svar på ”ÄR BODYPUMP HELT VÄRDELÖST?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *